onsdag den 12. september 2007

Møde om det gode liv mandag den 17. september kl.10.00-14.00 i Viborg

Kære alle
Håber alt vel hos Jer!?
Nå, men ang. det aftalte møde for den gruppe der diskuterede temaet "Det gode liv". ...jeg har for et stykke tid siden lagt et oplæg til en dagsorden - og forslag til et par mødedatoer hér på bloggen - vi skal lige have stukket hovederne sammen og have arbejdet videre med ideen. Det er dog kun jer i Viborg der har svaret (og tak for det :-) mht. en passende dato.
Men....mødet bliver mandag den 17. september kl. 10.00-14.00. Det håber at flertallet af jer kan!?
Vi ses på mandag

2 kommentarer:

Dorte sagde ...

I Herning har vi sparret med en gruppe bestående af husets overordnede indretningsgruppe, som skal være tovholder på nyindretning af huset i 2008. Desuden deltager der repræsentanter fra udlånsafdelingerne i gruppen.
Diskussionen om Det gode liv var på mødet i Viborg d. 17. september end med en foreløbig definition af 7 forskellige typer mennesker, heraf skulle Herning diskutere Det nysgerrige menneske og Det sportslige/kropslige menneske.
Emnet er i høj grad varmt!

Det nysgerrige menneske:

Fokus er på børn – de allermindste. Men også voksne mennesker, der lader sig begejstre, kan høre under denne kategori.

Det legende menneske.

At man kan lege sammen. At de små kan lege med de store. At børn kan lege med de voksne.

Pt. har vi til det nysgerrige menneske: Storskærme, udstillinger, bogsalg, lyttetårne, legetøj, computere til børn, magnettavle til børn, spejle, dragen, wii, bogtårn med nye bøger, kunstværker udenfor biblioteket, arrangementer i udlånet (fx teater happening og en der sang mellem reolerne).

Hvad kunne pirre det nysgerrige menneske i biblioteket?
 Inventar (fx et skrivebord, en reol el.lign.) som er anderledes, end det man forventer. At indholdet i inventaret kan forandre sig.

 Der skal være noget organisk på et bibliotek, fx vand, der risler, en have, blomster(buketter), dyr (akvarium, voliere). Noget, der skifter og skiftes ud. Det foranderlige kan gennemsyre alle zoner/alle rum.

 Bruge vores materialer på nye måder. Fx lave et bogtårn, lave domino med bøgerne, lave klodsmajor med bøger.

 Man kan arbejde med de virtuelle ressourcer ved at projicere dem ned på gulvet eller væggen, så man rent fysisk kan interagere med dem. Fx trykke på trompeten i Olivias tårnværelse og derved åbne musiklinks osv.

 Man kan arbejde med følesansen vha. følekasser. Når jeg rører ved det her – hvad handler bogen så om?

 Det mobile skrivebord – at skrivebordet ikke står samme sted som i går og kan tage ny form.

Det er vigtigt, at brugerne har ejerskab til installationerne – noget både brugere og personale kan interagere med.

Det er vigtigt at arbejde med at pirre sanserne: Noget, der dufter, lyd, føle osv.


Det sprotslige/kropslige menneske:

Hvad har vi, der appellerer til sport/krop: Dragerne i børnebiblioteket, nogle af elementerne i børnebiblioteket bruger børnene til at lege/bevæge sig med – selvom de ikke er tænkt til det.

Hvad kunne vi gøre i biblioteket for at appellere til at bruge kroppen:

 At projicere et interface fra en mobiltelefon på gulvet. Ved at hoppe rundt på tasterne kan man sende en sms.
 Hinkefelt
 Petanque bane
 Stor bold
 Minigolf /golfhuller
 En vippe
 Dansemåtter
 En skærm, der viser en sportskanal

Hvem kunne vi samarbejde med og hvilke aktiviteter kunne der være i sport/krop zonen:

 Man kan have et samarbejde med sundhedsplejersken, kostrådgivere el.lign. så de kunne komme ned på biblioteket og udøve deres rådgivning her. Man kunne også have nogle tilbud, som man kunne bruge, når der ikke lige var en rådgiver tilstede, fx at måle sin vægt og højde – udregne sin BMI.

 At idrætsforeninger kommer ned på biblioteket og bruger rummet til arrangementer og PR for sig selv + at biblioteket så laver udstillinger, der hænger sammen med den konkrete idræt.

 Mad og kost hører også til her. Vi kan have kokke, der kommer og laver mad imellem kogebøgerne. Det kan også være Hjerteforeningen, der kom og lavede sund mad. Vi kan bruge alle de mange mærkedage ”Brødets dag”, ”Pandekagedag” osv. som anledning.

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak